Yrittäjämyyjä Mikko Humala nauttii itsenäisen työn vapaudesta ja hyvästä palkasta

Lux-tuotteiden myyntineuvottelija Mikko Humala arvostaa työssään vapautta, kannustavaa työilmapiiriä ja hyviä tienestejä.

Jo 15 vuotta Hedengren Directillä viihtynyt myyntineuvottelija Mikko Humala kertoo, että työ on opettanut hänelle paljon myynnistä ja myyntitaidosta on ollut hyötyä myös muussa elämässä.

– Tienestit tehdään henkisellä pääomalla, mitä tämä työ kehittää. Olen oppinut valtavasti ihmissuhdetaidoista, itsensä johtamisesta ja tavoitteiden asettamisesta. Myyntitaito on kyky, josta on hyötyä kaikessa elämässä – pitäähän parisuhteessakin osata joskus myydä omia ideoitaan toiselle, Humala naurahtaa.

Humala myy kuluttajille Lux-pölynimureita ja -sisäilmanpuhdistimia. Suurin osa asiakkaista tuntee jo entuudestaan Lux-tuotemerkin ja tuotteiden edut, mikä helpottaa myyntiä.

– Jonkin verran hankin myös uusia asiakkaita, mutta pääasiassa sovin asiakaskäyntejä soittelemalla läpi vanhoja asiakkaita, joilla on jo meidän tuotteitamme käytössä. Työ on itsenäistä ja se sopii minulle hyvin, mutta on se mukavaa, että apuna on myös kannustava työyhteisö.

Tavoitteellisuus takaa hyvän myyntituloksen

Humala on koulutukseltaan restonomi ja hänen työhistoriaansa on kertynyt monipuolisesti kokemusta erilaisista tehtävistä. Myyntityötä hän ei ollut tehnyt ennen Directiä, mutta kattava perehdytys ja käytännön työ ovat opettaneet kaiken tarvittavan.

– Aluksi en ollut luontainen myyntimies, mutta opin tekemällä. Huomasin nopeasti, että hyvä myynti on taattu, jos vain tekee tarvittavan määrän esittelyjä. Kun opin lisäksi asettamaan työlle selkeät tavoitteet, pääsin parempiin tuloksiin helpommalla. Totta kai tuotteiden pitää myös olla hyviä ja sitä ne Directillä ovat.

Kaksi vuotta sitten Humala siirtyi Directin palkkalistoilta yrittäjämyyjäksi. Pääosin työ ja myytävät tuotteet pysyivät samoina, mutta yrittäjänä toimiminen toi entistä enemmän vapautta arkeen.

– Nyt saan tehdä töitä täysin omaan tahtiin. Suunnittelen työaikataulun perheen ehdoilla, enkä oikeastaan edes koe käyvänä töissä. Tämä on itselle ennemminkin elämäntapa.

Myynnissä voi aina oppia uutta

Myynnissä Humalan vahvuuksia ovat ahkeruus, positiivinen asenne ja ratkaisukeskeisyys. Myyntityötä harkitseville hän haluaa sanoa, että työssä onnistuminen ei vaadi aiempaa myyntikokemusta, sillä tärkeintä on juuri hyvä asenne.

– Omasta kokemuksestani voin kertoa, että jos osaa toimia ihmisten kanssa ja tehdä tavoitteellisesti töitä, niin tässä työssä tulosta tulee varmasti. Myös etenemismahdollisuuksia on paljon – voi lähteä esimerkiksi esimiesharjoitteluun, edetä kenttäkouluttajaksi tai alkaa yrittäjäksi.

Töissä ei ole Humalan mielestä koskaan tylsää, sillä myynnistä voi aina oppia uutta.

– Tässä työssä taivas on avoinna! Jatkuva itsensä kehittäminen on minusta tärkeää ja se motivoi aloittamaan seuraavankin työpäivän hyvällä mielellä.

Ajankohtaista

| Uratarina

Yrittäjämyyjä Mikko Humala nauttii itsenäisen työn vapaudesta ja hyvästä palkasta

Lue lisää
| Uratarina

Työn tarjoamat mahdollisuudet vetivät Simo Itkosen takaisin LUX-myyjäksi

Lue lisää